//Cosmetics Consulting Agency by JA

Cosmetics Consulting Agency by JA

Kuva: Päivän ohjelma

Kuva: Päivän ohjelma

Cosmetics Consulting Agency by Ja – lyhennettynä CC-Agency sai kunnian osallistua inspiroivaan ja antoisaan Tukesin, Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Teknokemian Yhdistyksen järjestämään koulutuspäivään. Hienot puitteet Ravintola Sipulissa sai viihtymään varmasti jokaisen osallistujan ja tapahtumassa oli mukana kosmetiikan valmistajia, maahantuojia, jakelijoita, asiantuntijoita sekä alan opettajia. Päivä oli kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen ja muistutteli allekirjoittaneelle myöskin, että on meillä EU:ssa hieno järjestelmä kosmetiikalle – yhtenäinen kosmetiikka-asetus, joka sitoo kaikkia maita tasapuolisesti. Kaiken tämän tarkoituksena on taata kosmeettisten tuotteiden turvallisuus ihmiselle.

Kuva: Yritysten vastuut ja velvollisuudet

Kuva: Yritysten vastuut ja velvollisuudet

Päivän aikana perehdyimme tarkemmin kosmetiikan valmistajien, maahantuojien sekä jakelijoiden vastuisiin ja velvollisuuksiin kosmetiikassa sekä loppukäyttäjän rooliin tuotteita käyttäessä. Tosiasia on, että paljon on tapahduttava ennen kuin tuote on kaupan hyllyillä – tulipa tuote maahan EU:n sisältä tai sen ulkopuolelta.

Itse estenomina ja pitkään alalla toimineena koen, että kosmetiikka-asetus tuo läpinäkyvyyden tuotteisiin ja mahdollistaa kosmetiikan turvallisen käytön, sekä muun muassa lainmukaisten pakkausmerkintöjen avulla kuluttaja saa tarpeeksi tietoa tuotteesta ostopäätöksensä tueksi. Kosmetiikan maahantuojilla ja jakelijoilla on paljon vastuita ja velvollisuuksia – ja nämä ovat kasvaneet kosmetiikka-asetuksen (1223/2009) voimaan tulon myötä vuonna 2013. Asetus vaatii muun muassa kaikista kosmeettisista tuotteista CPNP -ilmoituksen tekemisen EU:n komission tietokantaan ennen niiden markkinoille saattamista.

Syysterveisin,

Johanna Ahponen

Cosmetics Consulting Agency by JA

By | 2018-03-01T11:16:35+00:00 lokakuu 11th, 2016|Yleinen|Kommentit pois päältä artikkelissa Cosmetics Consulting Agency by JA

About the Author: